19 Mayıs 2010 Çarşamba

Icecrown Citadel rehberi, Normal ve hard mode boss taktikleri. (Part 1)

Bir süredir hazırlamayı düşündüğüm fakat sürekli ertelediğim rehberin ilk kısımını sonunda bitirdim. Rehberde icecrown citadel içindeki tüm bosslara ilişkin taktikler yer almaktadır. Daha önceden yazdığım taktikler hem raid liderler için hemde raiderlar için işlevli iken bu rehberde teorik bilgiler fazla olmadığından raid liderler için çok uygun olmayabilir. Teorik bilgilerle okuyanların kafalarını karıştırmamak için kısa kısa notlar düşerek hazırlanan bir rehber oldu. Genel olarak kısa bir rehber gibi görünsede herhangi bir oyuncunun ihtiyaçlarını karşılayacak düzeydedir.
Taktiği hazırlarken başlangıçta sadece normal modelar için hazırlamayı düşünüyordum. Zaten büyük kısmıda o şekilde hazırlanmıştı. Fakat sonradan hard modelarla beraber yapmayı düşündüm. Bu nedenle hard modelar taktiğin sonunda farklılıklarıyla anlatılmaktadır.

Not: Hard mode taktiklerine yazılmayan önemli bir şeyi hepsi için geçerli olduğundan buraya yazma gereği duydum. Icecrown Citadel'de hard modeda tüm herşey daha fazla vuruyor ve tüm herşeyin canı daha fazla.

ICECROWN CITADEL

Lord Marrowgar

10 mande 2 25 mande 3 tank ile tanklanmaktadır.
Boss tek tank tarafından tanklanırken önündeki diğer tank(lar)a da bellirli bir hasarı paylaştırmaktadır.
Boss belirli aralıklarda bone spike adlı skill i cast eder. Bu skill raidden rastgele birisini seçerek bu kişiyi çivi gibi yerden çıkan bir spike a alır. Bu spiketa bulunan kişi hasar aldığından heallenmesi gerekmektedir. Bone spike a alınan kişiyi kurtarmanın tek yolu bone spike ı kesmektir. Bu nedenle bone spike atıldıktan sonra ranged dps -yakınındaysa melee dps- bone spike a dönmelidir. Boss un melee range i oldukça fazla olduğundan melee dps ler max range den vurarak ranged da çıkan bone spikelara dps yapabilir.
Boss belirli aralıklarla bosstan başlayarak tek bir yönde ilerleyen mavi bir alev yollar. Bu alevin içinde durmamak gerekmektedir.
Boss belirli aralıklarla bone storm skill ini kullanır. Bu skilli kullandıktan sonra boss oda içinde dönerek etrafına hasar verir. Boss bu skill i kullandıktan sonra yakınında durmamak gerekmektedir. Bone storm bittiğinde boss a dps e devam ederek boss kesilir.



Hard mode farklılıkları: Hard mode deniyorsanız bu bossta dikkat etmeniz gereken şeyler var. Boss bone storm skill ini kullandığı sırada 10 mande 1, 25 mande 3 kişiyi bone spike a alır. Yani hem bonestormdan kaçmak, hemde o spikeları hızlı bir şekilde kesmek gerekmektedir. Olabildiğince ayrık bir o kadarda yakın olmak bone stormdan alınan hasarı azaltırken bone spike lara vurabilmeyi kolaylaştıracağından diziliş çok önemlidir.

Lady Deathwhisper

Lord Marrowgar'ı kestikten sonra yanlada açılan yoldan giderek addlerin bulunduğu bir odanın sonunda Lady Geveze'yi görürüz. İçeri girdiğimiz andan itibaren o berbat sesiyle konuşmaya başlar ve ctrl-s tuşunu elleriniz arar.
Lady Deathwhisper'a vurmaya başladığınızda boss un canı değil manası azalmaya başlar. Mageler in mana shield skill inin aynısını kullanan boss un tüm manası bittiğinde shield i düşer ve boss combatı başlar. Shield i inene kadar boss bize shadow bolt, Death and Decay(D&D) ve mind control gibi skiller atmaktadır. Minde control olanlar cc de tutulmalı, D&D içinde durulmamalı ve shadow bolttan hasar alanlar heallenmelidir. Bu süre içinde odaya addler gelmektedir. 10 mande tek 25 mande 3 taraftan gelen bu addler tanklanıp kesilmelidir. Burada dikkat edilecek nokta caster ve melee dps lerin vurdukları addlerin transform olarak aldıkları damageiin azalmasıdır. transform olan addlerde melee lerin vuramadıklarına casterlar; castlerların vuramadıklarına melee dps dönmelidir. Bu süre zarfında özellikle 25 mande boss üzerinde dps bırakmak faydalı olabilir.
Boss un shield i indiği an addler gelmeyi keser ve boss aggroda en yukarıdaki kişiye saldırır. Boss 10 mande 2, 25 mande 3 tank tarafından tanklamaktadır. Tankara yaptıkları aggroyu %20 oranda düşüren ve %100 olana kadar stacklenebilir bi debuff attığından tanklar belirli aralıklarla taunt atarak boss u tanklamalıdır. Boss'un cast ettiği frostbolt skill i olabildiğince intterrupt edilmelidir. Bu phase de boss belirli aralıklarla hayaletler çıkaracaktır. Bu hayaletler bir kişiye giderek patlamaktadır. Bu hayaletlerden size doğru geliyorsa o hayaleti kimsenin olmadığı tarafa çekmek ve kendi kendine ölmesini beklemek akıllıca olur.



Hard mode farklılıkları: Lady Deathwhisper 25 man hard mode da zor bosslardan biridir. Özellikle hayaletler bu combatın 25 maninde oldukça sorun yaratmaktadır. Addler ise combat sırasında gelmeye devam etmektedir. Combata boss un arkasına dolanarak orada başlanmak addlerin kesilmesini kolaylaştırmaktadır. gelen addleri tanklar boss un içine getirmeli ve bu sayede cleave den de ekstra hasar hem boss a hem addlere vurulmaktadır. Boss un shield ının kırılması içinde böylece yeterli dps olacaktır. Boss un shield ı kırıldıktan sonra raid mutlaka dağınık durmalıdır. Tüm alana yayılmanız ve boss un kolonlardan uzakta tercihen girişteki merdivenlerde tanklanması önerilir. Mind control yiyenlere anında cc gelmelidir. Hayaletin gittiği kişi hemen raidden çıkmalı ve hayaleti kite lamalıdır. Hayaletin patlaması raiddeki insanlara one shot vurabilir. Boss un frostbolt u kesnlikle interrupt edilmelidir. Decurse atabilen classlar özellikle healerlara anında decurse atmalıdır.

Gunship Battle
Lady gevezeyi kestikten sonra arkasında bulunan asansörle icecrown citadel in üst katına çıkarız. Burada Alliance'lar sol; Horde'lar sağ taraftan giderek icecrown da uçarken gördüğümüz gemilere giderler. Bu gemilere gittikten sonra gemi içinde bulunan Goblinle konuşarak bir item alırız. Bu item i "atlet" slotumuza giymemiz gerekmektedir. Combata başlamak için Alliance için Muradin Bronzebeard, Horde için High Overlord Saurfang ile konuşmak gerekmektedir.
Gemilerin yan taraflarında toplar bulunmaktadır. Bu topları kullanarak karşı taraftaki düşman gemisine ve içindekilere ateş ediyoruz. Topları ateşleyenler geminin arka tarafında bulunan topçuları nişan alırlarsa ranged dps de ön tarafta bulunan mobları kesecektir. Bu mobların kesilmemesi bu mobların zamanla güçlenerek daha fazla vurmalarına neden olur. Karşı gemiden bizim gemimize açılan portaldan gelen addlerde tanklanıp kesilmelidir. Bu addlerde ww atanlar olacağından melee lerinde durmak tehlikeli olabilir.
Belirli zamanlarda karşı gemide bir mage ortaya çıkar ve bizim gemimizin toplarını ice block a benzeyen buzlar içine alır. Bu olay gerçekleştiğinde addleri tanklamayan tank ve tercihen melee dps atlet slotlarına giydiğimiz füzeyi kullanarak karşı gemiye uçar. Burada tank Saurfang/Muradin'i tanklarken dps ise mage i kesmelidir. Saurfang/Muradin vurdukça üzerine bir buff gelir ve daha fazla hasar verir. Bu nedenle mage hızlı bir şekilde kesilmeli ve tank dahil gemiye geri dönülmelidir. Gemiye dönenler geminin arka tarafına giderlerse Saurfang/Muradin'den aggro alma ihtimallerine karşı Saurfang/Muradin'in yerine geçmesi ve üzerindeki buff ın mage in bir sonraki gelişine kadar silinmesi sağlanır. Bu şekilde karşı gemi combatı bırakıp kaçana kadar combat devam eder.


Hard mode farklılıkları: Hard mode olarak en basit combat diyebilirim. Bu combatta çok farklılık göremeyeceksiniz. Gemilerin arka tarafında bulunan bombacıların attıkları bombaları yemeniz halinde knockback yiyerek gemiden düşeceksiniz. Bunun dışında addler çok daha hızlı bir şekilde mark alacaklar.


Deathbringer Saurfang



Gunship battle'dan sonra gemi bizi bir platformda indirecek. Bu platformda Muradin/Saurfang la konuştuğumuz zaman kapı açılacak ve Deathbringer Saurfang içeri girecek. Küçük bir event sonrası combat başlayacak.

Saurfang'ta 2 tank kullanılmaktadır. Boss combatında ranged dps alana aralarında 12 yard olacak şekilde dağılmalıdır. Boss'un verdiği abilty hasarları boss a rage kazandırmaktadır. Boss 100 rage e ulaştığı an raidden rastgele birini seçerek bu kişiye "Mark of the fallen Champion" adlı debuff ı atar. Bu debuff 10 mande 4-5k 25 mande 6-7k civarında her saniye vuran bir hasar verir ve boss ölmeden silinmez. Debuff ı alan kişinin ölmesi halinde boss %5 heal almaktadır. Bu ölen kişiye combat res gelse bişe debuff üzerinde kalacağından bu kişiyi öldürmemek gerekmektedir. Bu nedenle bu debuff ı alan kişiye ciddi bir heal atılması gerekmektedir. Boss belirli aralıklarda o an tanklayan tanka "Rune of blood" skillini kullanmaktadır. Bu skill i attığı an diğer tank taunt atıp kendisine bu skill gelene kadar boss u tanklamalıdır. Boss belirli zaman aralıklarında 10 mande 2, 25 mande 4 adet add çıkarmaktadır. Bu addler çıkmadan önce melee dps ve tanklar aggro almamak için aoe skill kullanmamalıdırlar. Bu addler ranged/caster tarafından hızlı bir şekilde kesilmelidir. Addler aoe yemediğinden aoe yapmak bir işe yaramamaktadır. Addler hem ağır hasar vereceklerinden hemde bu addlerin vuruşları boss a rage kazandıracağından bu addlerden hasar almadan bu addleri kesmek gerekmektedir.

Boss yine raidden rastgele birisine "boiling blood" skilini kullanmaktadır. Bu skill i attığı kişi 15 saniye boyunca her 3 saniyede bir hasar almaktadır. Bu hasarlar ise boss a rage kazandıracağından disc priestlerin shield i gibi skiller burada oldukça işe yaramaktadır. Boss %30 a geldiğinde soft enrage olmaktadır ve tanka oldukça ağır vurmaktadır. %30 dan sonra tanka ağır heal gelmelidir.



Hard mode farklılıkları: Saurfang da hard mode daki zor bosslardan biri olarak kabul edilebilir. Combatın en önemli kısmı damagelerin absord edilmesidir. Bu sayede boss un alacağı rage miktarı ciddi şekilde azaltırlmaktadır. Hard mode da Saurfang çok daha hızlı bir şekilde rage almaktadır. Bu da boss un hızlı kesilmesi gerektiğini göstermektedir. Çıkardığı addler kesinlikle kimseye vurmamalıdır. Zaten vurmaları halinde one shot atacaklardır. Saurfang bu addler çıktıktan kısa bir süre sonra bu addlere bir buff atar bu buff addlerin vuruşlarını %300 artırırken etraflarınada %80 slow veren bir aura oluşturmaktadır. Bu da addlerden kaçışı zorlaştıracağından addlere her türlü stun slow v.b. atmak gerekmektedir. Mark alan kişinin ölmesi durumunda ise boss %20 heal alacağından bu markı alan kişileri hayatta tutmak çok çok önemlidir.





Saurfang combatından sonra Icecrown'un kanatlarının olduğu tarafa geçilmektedir. Burada üç kanat bulunmaktadır. "The Plagueworks", "The Crimson Hall" ve "The Frostwing Halls". Bu üç kanattaki tüm bossları kestiğimizde ise ortadaki kısımdan Icecrown'un son kanadı olan "The Frozen Throne" a giderek Lich King ile karşılaşılmaktadır.



The Plagueworks



Saurfang ın odasından içeri girdikten sonra sol tarafta bulunan kanattır. Bu kanatta "Rotface", "Fastergut" ve "Professor Putricide" olmak üzere 3 boss bulunmaktadır. Bu üç bosstan Rotface ve Fastergut ölmeden Professor e gidilememektedir.



Fastergut

Kanadın sol tarafında bulunan bosstur. Bossta 2 tank kullanılmaktadır. Dizilim olarak 10 mande en az 3, 25 mande en az 8 kişi tercihen ranged/caster dps dışarıda dururken diğer herkes boss un içinde durmalıdır. Dışarıda bulunanlar aralarında en az 8 yard boşluk bırakarak dağılmalıdırlar. Fastergut alanı bir gas ile doldurur ve bu gas raide hasar vermeye başlar. Bu hasar zamanla artmaktadır ve 3. stuckten sonra sıfırlanıp tekrar baştan başlamaktadır.

Boss dışarıda duranlardan rastgele seçerek vile gas adlı skillini kullanır. Bu skill i alan kişiye heal atılması gerekmektedir. Bu skillin atıldığı kişi o an hiçbir şey yapamaz ve sağa sola kusarak hasar vermeye başlar. Bu nedenle ayrık durmak hasar almamak için önemlidir.

Boss o an tanklayan tanka Gastric Bloat adında bir skill kullanır. Bu skill tankın aldığı hasarı %10 artırır ve her defasında stucklanır. Bu skill 9 stuck olduğunda diğer tank boss u tauntlamalıdır.

Boss belirli aralıklarla 10 mande 2, 25 mande rastgele 3 kişiye Gas spore skilini atar. Bu skill in geldiği kişinin kaasında bir spore çıkar. 1 kişi melee de 1(25 mande 2) kişi ranged da durmalıdır(ranged dakiler ayrık durmalıdır). Raiddeki insanlar ise bu kişilerin yanında toplanmalıdır. Bu spore 12 saniye sonunda patlar ve etrafındaki herkese hasar verir. Bu hasar heallenmelidir. Bu spore un patlamasını yiyen kişilerde ayrıca bir debuff olur. Bu debuff ise alınan shadow damage i %25 azaltan bir debufftır ve 3 kere stuacklenebilir. Boss 3. kez spore çıkardıktan sonra "Pungent Blight" skillini kullanır. Bu skill çevresindeki herkese ciddi bir shadow hasar verecektir. Fakat üzerimizde bulunan 3 stuck debuff shadow damage i %75 azaltacağından ölmemizi engelleyecektir. Bu 3 stuck debuff boss bu skillini kullandıktan sonra silinecektir. Böylece işleme baştan başlanacaktır.

Boss belirli aralıklarla alanda biriken gazı içine çeker ve %30 daha fazla vurmaya başlar. Bu da 3 kere stucklenmektedir. 3. stuckte tanklara çok dikkat etmek gerekmektedir.



Hard mode farklılıkları: Fastergut hard mode de farklı olarak çok iyi dağılmak çok iyi heal atmak kısaca çok iyi oynamak gerekiyor. Professor Putricite balkondan rastgele birisinin olduğu bölgeye "Malleable Goo" adlı ooze u fırlatır. Bu ooze düştüğü yere ve etrafına ağır hasar verir ve bu kişilerin cast zamanlarını %200 azaltan bir debuff bırakır. Bu debuff 20 saniye üzerimizde kalacağından özellikle healerların goo yemesi raidin sağlığı açısından kötü sonuçlar doğurabilir.



Rotface



Kanadın sağ tarafında bulunan bosstur. Boss ta 2 tank kullanılmaktadır. Dizilim olarak tüm raid boss un içinde toplanmaktadır. 1 tank boss u tanklarken diğer tank raidin dışında add kitelayacaktır. Boss raidden rastgele birini seçer ve bu kişiye "Mutated infection" adlı skillini atar. Bu debuff dispel edildiğinde ya da süresi dolduğunda bu kişinin içinden bir adet küçük ooze çıkar. Bu kişi off tank ın yanına gitmelidir. Bu küçük ooze ların aggrosu olmadığından targetı ölmediği sürece bu targeta vurmaya devam ederler. Boss ikinci bir kişiye bu skill i attıktan sonra bu kişiler off tank ın yanına gelince bu ooze lar birşeleceklerdir. İşte o an off tank bu ooze a taunt atmalı ve bu ooze u odanın çevresinde kitelamalıdır. Çıkan her ooze bu şekilde off tank ın tankladığı oozela birleştirilmelidir. Bu ooze bir aura ile etrafına hasar verdiğinden yanında uzun süreli durulmamalıdır ve off tank bu ooze u boss tan uzak tutarak alanın dışında kitelamalıdır.

Bu küçük oozelar alanda rastgele birine tükürük gibi bir skill atarlar ve bu alanda yaklaşık 8-10 yard çapında bir yeşil yuvarlak alan oluşur. Bu alanda durmamak gerekmektedir. Bunun dışında alanda bulunan vanalardan belirli zamanlarda aynı yeşil sıvıdan dökülmektedir. Off tank addleri kitelarken bu yeşil sıvıdan geçiyorsa hem hasar alacaktır hemde slow yiyecektir. Bu sırada off tanka paladinler freedom atabilirler.

off tankta 5 ooze birleştiği an bu ooze patlayacak ve alanın ortasına doğru düşeceklerdir. Ooze patlayacağı sırada herkesin ortadan uzak durması ve dağılması gerekmektedir. Patlama sona erdikten sonra aynı işlemler tekrar edilmelidir.

Boss belirli aralıklarla raidden bir kişiyi seçer ve o yönde tükürmeye başlar. Silme Spray adındaki bu skilli kullandığı sırada boss un önünden çekilmek gerekmektedir.



Hard mode farklılıkları: Rotface combatında farklı olarak ooze lar daha hızlı çıkarken raid boss un içinde değil dışarıda dağınık durmalıdır. Dışarıda duranlar fastergut combatında bahsettiğimiz Vile gas skillini yiyeceğinden ayrık durmalıdır. Bunun dışında dışarıda duranlar çeşmelerden akan yeşil bölgeye ve off tank ın tankladığı ooze a dikkat etmek zorundadır.



Professor Putricide



The Plagueworks'un son boss u olan Putricide Rotface ve Fastergut'ın "babası"dır. Çatlak bir bilim adamı olan Putricide özellikle hard mode da can sıkan bir boss olmasıyla bilinir.

Boss son phase e kadar tek tankla tanklanmaktadır. Son phase e geçene kadar diğer tank(lardan biri) boss un önünde duran masadaki potu içerek bize yardımcı olacak bir Abomination'a dönüşmektedir. Bu abomination un görevlerini taktik içinde okuyacaksınız.



Boss combatı 3 phaseden oluşmaktadır. Bu nedenle taktiğide phase phase yazmak işinizi kolaylaştıracaktır.



1. phase

Bu phase boss un canı %80 e inene kadar devam ederi. Bu phasede proff raidden rastgele 2 kişinin olduğu bölgeye yeşil bir alan bırakan silme puddle atar. Bu yeşil alan sürekli olarak büyümektedir. Bu büyümeyi engellemek için Abomination kullanan kişi bu yeşil alanların tam ortalarına geçerek bu alanları yemektedir. Ayrıca bu yediği yeşil alanlar abomination un energy sini doldurmaktadır.
Boss belirli zaman aralıklarında Unstable Experiment adlı skill ini kullanır. Bu skill i kullandıktan sonra her seferinde bir musluktan olmak üzere alanda bulunan yeşil ve turuncu musluklardan bir sıvı akar ve bu sıvının aktığı yerde bir ooze oluşur. Bu oozelar ve kesilme yöntemleri şöyledir:
Yeşil Ooze: İlk gelecek ooze olan yeşil ooze raidden rastgele birini seçer ve bu kişiye doğru hareket etmeye başlar. Seçtiği kişi hiçbir şekilde yerinden kımıldayamaz ve ciddi bir hasar alır(mage ler blink olarak uzaklaşabilmektedir). Bu hasar heallenmelidir. Bu ooze seçtiği kişiye ulaştığı an o alanda bir patlama yaratır. Bu patlama paylaşılan bir hasar olduğundan o bölgede ne kadar çok kişi varsa patlamanın etkisi o kadar az hissedilir(hunterların snake trapleri bu hasarın paylaşılmasında oldukça etkilidir). Patlama sonrası patlamayı yiyen herkes knockback yiyerek etrafa savrulur. Ooze aynı abilty i ölene kadar tekrarlar. Bu ooze çıktığı andan itibaren Abomination kullanan kişi bu ooze a slow atmalı ve hızını yavaşlatmalıdır.
Turuncu Ooze: İkinci gelecek olan turuncu ooze da raidden rastgele birini seçer ve bu kişiye doğru hareket eder. Yeşil ooze dakinin aksine turuncu ooze un seçtiği kişi hareket edebilir. Seçilen kişi yeşil ooze dan daha hızlı olan bu ooze dan kaçmalıdır. Bu sırada dps bu ooze u kesmeli abomination ise oozeun üstünde slow u sürekli tutmalıdır. Bu ooze takip ettiği kişiyi yakalaması halinde ciddi bir patlama yaratır.

Boss %80 e gelene kadar bu iki ooze sürekli olarak gelmeye devam edecektir. Boss %80 e geldiğinde Tier gas adlı skill i cast eder. Bu skill i cast ettikten sonra alanın ortasına bir şişe atar ve raiddeki herkes stun olur. Bu sırada kendiside combat başındaki masanın yanına giderek kendisine yeni özellikler kazandıracak potion u içer. (Boss tier gas cast ettiği sırada roguelar vanish mage ler invis basarak stundan kurtulabilirler.)

Phase 2:
Boss un canı %80 e indikten sonra başlar ve %35 e kadar devam eder. Bu phase de birinci phasedeki herşeyin yanı sıra dikkat edilecek bir kaç şey daha vardır.
Boss belirli zamanlarda raidden rastgele birini seçerek bu kişiye malleable goo adlı küçük ooze u fırlatır. Bu ooze daha önce fastergut hard mode farklılıklarında bahsettiğimiz ooze dur. %200 cast speed düşüren ve 20 saniye üzerimizde kalan bir debuff bırakan malleable goo ayrıca ciddi bir hasar vermektedir.
Boss bulunduğu yere belirli zamanlarda 2 adet şişe bırakır. Bu şişelere basılması halinde bu şişeler patlayarak knockback yapar ve 15 saniye boyunca %75 hit rating düşüşüne neden olur.

Boss %35 e geldiğinde yine tier gas cast eder ve herkes stun olur.

Phase 3:
Boss un canı %35 e indikten sonra başlar ve boss ölene kadar devam eder.
İlk 2 phasede olan herşey yeşil ve turuncu ooze ların gelmesi dışında aynen devam etmektedir. Son phase de raid hem ayrık hem sıkışık durmalıdır. Çünkü alandaki yeşil bölgeleri yiyen abomination kaybolur ve bu alanlar sürekli olarak büyür. Boss bu yeşil alanlarıda atmaya devam edeceğinden bir süre sonra gidecek alan kalmayacaktır.
Boss bu phasede diğer phaselere göre %50 daha fazla ve daha hızlı vurmaktadır. Ayrıca o an vurduğu tanka mutated plague adlı skill i atar ve stacklenen bu skill her 3 saniyede bir shadow damage vurmaktadır. Bu debuff ın olduğu tankın ölmesi durumunda ise boss ciddi bir heal alacaktır. Bu phasede tanklar boss u yeşil alanlardan boş bölgelere kitelayarak ve debuffları çok artmayacak şekilde sırayla tanklamalıdır.

Hard mode farklılıkları: Prof gerek 25 gerek 10 mande en zor hard mode lardan biridir. Boss raidden rastgele birini seçerek bu kişiye bir Unbound Plague(UP) isimli debuff atar. Bu up atılan kişinin üstünde 1 dakika kalır ve sürekli olarak artan bir hasar verir. Bu up bir kişinin üstünde 10-12 saniye kaldıktan sonra bu kişi başka bir raid member ın üzerinden geçerek bu up ı o kişiye devreder. Up kaldığı yerden fakat 0'dan başlayarak yine artarak damage verir. Bu şekilde bu up ın 1 dakikalık süresi bitene kadar bu up raidde dolaştırılmalıdır. up alan her kişide ayrıca başka bir debuff kalır. Bu debuff ise up yi ikinci kez almanız halinde artarak aldığınız hasarın %250 fazla olmasına neden olur. Bu nedenle 2 ya da 3. kez up almanız durumunda çok ciddi hasar alacağınızdan dikkatli olmak gerekir.
Prof combatındaki bir başka farklılık ise tier gas sırasında stun olunmamasıdır. Boss tier gas cast ettikten sonra alanda bulunan yeşil ve turuncu musluklar aynı anda çalışır ve alana bir yeşil bir turuncu ooze iner. Bu sırada bu iki ooze unda kesilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder