16 Temmuz 2010 Cuma

Güncel UI


Daha önceden ui paylaşımı yapmıştım. Açıkçası şu an çok farklılık olmasa da ui mi biraz değiştirdim. Bunun dışında kullandığım add onları ve ne işe yaradıklarını da yazacağım.
Xperl: Player, target, focus, target of target, pet, party ve raid bilgi çubuklarının yerlerini değiştirmeye istediğiniz renk ve büyüklüğe ayarlamaya yarar. Ayrıca buff ve debuffları da kontrol edebilirsiniz.
Bartender: Skillerinizin bulunduğu action barı, bazı classlardaki stance bar ı, micro menuyu, çanta menunüzü taşımanızı sağlar.
Satrina buff frames(sbf): Bufflarınızın ve debufflarınızın bulundukları yeri büyüklüğünü ayarlamanızı ve istemediğiniz buffların gösterilmemesini sağlar.
Omen: Threat kontrolü yapmanızı sağlar
Recount/chronicle: bu iki add on da damage, heal, dispel v.b. bilgilere bakmanızı sağlayan "damage meter" add onu dur.
Powerauras: Sizin, party/raid inizdeki herhangi birinin, target ınızda ya da focusunuzdaki düşman hedefin üzerindeki buff ve debuffları kolayca farkedebilmeniz için ekranınızda istediğiniz renkte isterseniz yazı isterseniz şekil çıkmasını sağlar. Ayrıca timer koyarak bu istediğiniz buff/debuff ın bitmesine ne kadar süre kaldığını da görebilirsiniz.
Titan panel: repair, çanta durumu, latancy durumu ve daha bir çok şeyi takip etmenizi sağlayan paneldir.
Chatter: Chat ekranını özelleştirmenizi sağlayan bir add on dur.
Chincilla minimap: Minimap inizin şeklini ve yerini değiştiren, mini map etrafında çıkan küçük mail v.b. şeylerin yerini değiştirmenizi sağlayan. Ekranda çıkan boss deneme sayısı, ticket durumu gibi birçok şeyin yerini değiştirmenizi sağlar.
Decursive: dispel add onu dur. Raidde ve ya party de birinin üstünde dispellenmesi gereken ve sizin dispelleyebileceğiniz bir debuff var ise ona göre her oyuncu ve pet için bir kutu olmak üzere kutular vardır. Örneğin mage için düşünürseniz. Bir oyuncu da bir curse varsa o oyuncunun kutusu kırmızı yanar. Kutuya sol tıklayarak curse ü silebilir decurse yapabilirsiniz. Aynı şekilde mc yiyen bir oyuncunun kutusu da mavi yanar. Kutuya sağ click yaparak bu oyuncuyu sheep yapabilirsiniz.
Forte X: Kullandığınız cd lerinizin kalan zamanlarını gösterir.
Quartz: Player, target, target of target, focus ve petlerin cast barlarının yerini ve büyüklüğünü ayarlamanızı sağlar.
Grid: Raid/party deki pet ve playerlarla ilgili hemen herşeyi görebileceğiniz bir add ondur. Özellikle healerlar için oldukça kullanışlı olmakla birlikte dps classlar içinde yer kaplamaması bakımından çok sevilir.
msbt: Vurduğunuz/aldığınız hasarı, gelen giden mana heal v.b. yi Açılan/kapanan cd lerinizi gösteren ve gösterildiği yerleri değiştirmenizi sağlayan bir add on dur.

Bunun dışında ekranda görünmeyen fakat oldukça kullanışlı bir kaç add on daha kullanıyorum. Sorularınız varsa yorum yaparak sorabilirsiniz.

10 yorum:

  1. Chatterdan chati nasıl öyle ayarladın ? Birde ben xperl kullanmayı sevmediğim için SBF addonsunu kullanamıyorum çünkü oyunun kendi buff gösteriyor bunu nasıl engelleyebilirim ? Teşekkür ederim şimdiden :)

    YanıtlaSil
  2. Chat penceresinin üzerine geldiğinde "General" ve "Combat Log" diye 2 sekme vardır. Sağ click yaparak yeni bir sekme daha oluşturuyorsun. Daha sonra bu sekmeyi mouse ile tutup çekerek ayırıyorsun. "Settings" kısmından ise hangi kanalların görünüp görünmeyeceğini ayarlıyorsun.

    Xperl ile sbf yi aynı anda kullanman gerekmiyor. Yanlızca sbf yi kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim :) birde icc rehberi part 2 yi yapmayı düşünüyormusunuz ? Eğer düşünüyorsanız ne zaman yapmayı planlıyorsunuz acaba ?

    YanıtlaSil
  4. Üzerimdeki tembelliği atabilirsem 1 saatlik işi var :D

    YanıtlaSil
  5. Yapsanız süper olur aslında ama siz bilirsiniz tabiki :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba... PowerAuras kurdum fakat ayarlarını yapamadım çalışmıyor :)

    Anlatabilirmisin nasıl çalıştırabileceğimi?

    YanıtlaSil
  7. Poweraura da ayarlamalar her buff/debuff için farklı olabiliyor. Ben bazı ayarların ss ini alıp upload ettim. Onlara bakarak fikir edinebilirsin. Yine yapamazsan yapamadığın şeyi söylersen ayarını yaparım.
    http://i28.tinypic.com/24kwab4.jpg
    ps: scorch timer ve scorch u yanlış taglamışım :D

    YanıtlaSil
  8. Selam resimdeki Black magic Ring Proc yazısı hangi addonun marifeti ve nasıl yapılıyor söyliyebilirmisiniz lütfen. eğlenceli bi addona benziyor kullanmak istiyorum...

    YanıtlaSil
  9. Resimde de yazdığım gibi powerauras add on u ile yapıyorsun. Powerauras ile aklına gelebilecek herşeyi ayarlayabilirsin. Bununla ilgili siteler var. http://powerauras.wikispaces.com/ sitesineden de bir çok hazır ayar kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler...

    YanıtlaSil